KyivPride

KyivPride пояснив ситуацію з правами транслюдей в Україні

время чтения: < 1 мин

Українська громадська організація KyivPride відреагувала на поширення міжнародними ЗМІ дезінформації про права транслюдей в Україні та про лікування гендерної дисфорії. У KyivPride пояснили, якою є ситуація насправді.

У своєму зверненні KyivPride пояснює, яким чином можна здійснити трансгендерний перехід в Україні та надає покроковий протокол. В організації говорять, що в Україні є багато френдлі-лікарів, які працюють з транслюдьми, а також безліч організацій та активістів, до яких можна звернутися за допомогою. Крім того, в Україні влаштовують різноманітні семінари та тренінги на тему здоров’я транслюдей.

«Поширення неправдивої інформації створює спотворену картину України як країни, яка жахливо ставиться до транслюдей, та в якій не має достатньо транс*організацій та розвитку в галузі захисту прав людини. Активісти з України протягом всього місяця російського вторгнення спілкуються з медіа, але їх чомусь не чують. Можливо, легше набрати перегляди, якщо зображати захоплену країну наче якесь пекельне місце для меншин», – говорять у KyivPride. В організації наголошують, що завжди можна звернутися за інформацією безпосередньо до них і спробувати дослухатися.

Перед повномасштабним вторгненням росії ЛГБТК-організації активно працювали над тим, щоб запровадити в Україні Міжнародну класифікацію хвороб одинадцятого перегляду, в якій трансгендерність вилучена з переліку психічних розладів. У KyivPride зазначають, що вони повернуться до цього після закінчення війни.

ЛГБТК-украинцы готовы противостоять российской агрессии: «Нас не запугать»